Hola! Avui he aprofitat que tenia temps lliure per fer lo de l’egosurfing. Sincerament m’he quedat anonadada ja que tot i que possava el meu nom, sortia no només imatges de perfil que he tingut a les meves xarxes socials i els meus llibres publicats, sinò que també sortia l’enllaç al meu perfil d’Instagram.

He buscat el meu nom i cognoms per diverses plataformes. Primer de tot pel Yahoo! La primera cosa que m’ha sortit ha estat un perfil d’estudiant de la UOC, concretament el meu, i el meu enllaç al linkedin.  També em surt el meu enllaç al Facebook antic i l’enllaç al meu Instagram.

Ara bé, al buscar el meu nom al Google Chrome, surten els enllaços de compra als meus llibres, l’enllaç a la plataforma Wattpad, concretament al meu perfil i surten imatges de perfil que he tingut a les meves xarxes socials. Buscant i buscant he trobat el meu antic instagram i el meu antic Twitter, i sota el nom de Just.Mails, el meu compre d’Instagram.

En quant al tema de les imatges de perfil ha estat quelcom extrany, ja que fins fa una setmana el meu compte d’Instagram era privat, per lo que només la gent que em seguía podía veure les meves publicacions.  Fins fa mig any publicava tot el que feia a aquesta plataforma, però  després vaig adonar-me de que estava compartint massa informació amb la gent, i potser eren coses que només havíen de saber persones del meu cercle més pròxim.

Considero que a les xarxes socials no som nosaltres mateixos, ja que només ensenyem el que volem que la gent vegi, no la realitat que hi ha rere les pantalles. Per exemple, jo sóc una persona que pateix d’ansietat, i només publico depén que imatges de quan surto amb amigues i sóc feliç, no dels moments tristos, i això es també algo que fan els anomenats “Influencers”. Crec que avui dia les persones són molt dependients a les xarxes socials i s’obliden de la realitat.

Esteu d’acord?